Recept: Konijn in witte wijn
Ingrediënten
- 4 Konijnenbouten
- 2 Uien
- 2 Teentjes knoflook
- 4 Gedroogde tomaatjes op olie
- Zout
- Bloem om te bestrooien
- 3 Eetlepels olijfolie, bijvoorbeeld Manolio olijfolie
- 1 Blikje tomatenpuree
- 0,25 Liter zoete witte wijn
- 4 Takjes rozemarijn
- 75 Gram groene olijven met piment
Bereidingswijze
Pel en snipper de uien en teentjes knoflook. Snijd de tomaatjes in stukjes. Wrijf de konijnenbouten in met zout en bestrooi ze met bloem.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak het 5 minuten mee.
Voeg de tomaatjes, tomatenpuree, wijn, rozemarijn en olijven toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de bouten afgedekt in 1 1/2 uur gaar worden en keer de bouten enkele keren. Verwijder de takjes rozemarijn en breng het gerecht op smaak met zout.
Eet smakelijk!
© Lucyvader
|