Greatebuorren 43
9036 ME Menaldum
Telefoon (0518) 45 12 71
Telefax (0518) 45 17 89
info@slagerijvansmeden.nl
Aanmelden voor nieuwsbrief | RSS | Sitemap
Folder week 14
geplaatst op: 30-03-2020
Folder Slagerij van Smeden Menaam

Recept idee: Konijn in witte wijn

geplaatst op 14-12-2014

Recept idee Kerstmis: Konijn in witte wijn
Recept idee: Riblappen op Hongaarse wijze.
Recept: Konijn in witte wijn
 
 Ingrediënten

- 4 Konijnenbouten
- 2 Uien
- 2 Teentjes knoflook
- 4 Gedroogde tomaatjes op olie
- Zout
- Bloem om te bestrooien
- 3 Eetlepels olijfolie, bijvoorbeeld Manolio olijfolie
- 1 Blikje tomatenpuree
- 0,25 Liter zoete witte wijn
- 4 Takjes rozemarijn
- 75 Gram groene olijven met piment

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien en teentjes knoflook. Snijd de tomaatjes in stukjes. Wrijf de konijnenbouten in met zout en bestrooi ze met bloem.

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak het 5 minuten mee.

Voeg de tomaatjes, tomatenpuree, wijn, rozemarijn en olijven toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de bouten afgedekt in 1 1/2 uur gaar worden en keer de bouten enkele keren. Verwijder de takjes rozemarijn en breng het gerecht op smaak met zout.

Eet smakelijk!

 

© Lucyvader 

 

» Berichtenarchief