Greatebuorren 43
9036 ME Menaldum
Telefoon (0518) 45 12 71
Telefax (0518) 45 17 89
info@slagerijvansmeden.nl
Aanmelden voor nieuwsbrief | RSS | Sitemap
Folder week 15
geplaatst op: 12-04-2021
Folder Slagerij van Smeden Menaam
Wij sluiten vanaf 5 juli 2021
geplaatst op: 03-03-2021
Lees verder »

Boerderijkip

Bewust beter

Boerderijkip
Boerderijkip bij Slagerij van Smeden!

In onze slagerij in Menaldum hebben wij gekozen voor producten van Boerderijkip. Boerderijkip is een 100% Nederlandse kip met meer smaak en een beter leven.

Het ras van de boerderijkip is de Hubbard. Dit is een kruising tussen een bruine hen en een wite haan. Boerderijkippen worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd.


Boerderijkip stal


Een beter leven

De leefruimte van Boerderijkippen is groter dan van reguliere kippen. Normaal leven er ca. 20.000 kippen in een stal, bij boerderijkip is dit maximaal 14.000 kippen.

Het scharrelen wordt gestimuleerd door het strooien van extra graan en het plaatsen van balen stro voor extra afleiding. Boerderijkippen hebben 24 uur per dag beschikking over water en voer. Het voer is overigens 100% plantaardig, en bestaat voor minimaal 70% uit graan.


Kipdelen boerderijkip

 

Een gezonde kip

Houders van Boerderijkippen streven er naar zo min mogelijk antibiotica te gebruiken. Alleen als een dierenarts het noodzakelijk vind dat de Boerderijkip antibiotica krijgt bij ziekte, wordt er antibiotica gebruikt. Doordat de kip meer tijd krijgt om te herstellen, hoeft er minder snel naar antibiotica te worden gegrepen.


De goede leefomstandigheden van de Boerderijkip zorgen ervoor dat het vlees een ontwikkelde en verantwoorde smaak krijgen, wat zich duidelijk onderscheidt van regulier kipvlees en dat proeft u!

 Gerecht met scharrelhoen

Recepten met Boerderijkip

Meer informatie, recepten en de bereidingswijze van Boerderijkip vind je op de website van Boerderijkip.

Bekijk ook eens onze Scharrelhoen, die nog langer heeft geleefd dan de Boerderijkip en die in tegenstelling tot de Boerderijkip wel buiten komt.

Boerderijkip assortiment:

  • Boerderijkip drumsticks
  • Boerderijkip dijvlees
  • Boerderijkip in braadzak

Uit eigen worstmakerij

  • Kippen grillworst van Boerderijkip