Greatebuorren 43
9036 ME Menaldum
Telefoon (0518) 45 12 71
Telefax (0518) 45 17 89
info@slagerijvansmeden.nl
Aanmelden voor nieuwsbrief | RSS | Sitemap
Folder week 19
geplaatst op: 10-05-2021
Folder Slagerij van Smeden Menaam
Wij sluiten vanaf 5 juli 2021
geplaatst op: 03-03-2021
Lees verder »

Manolio Olijfolie

MANOLIO Extra Vergine Olijfolie

Manolio olijfolie
Olijfolie

Onze slagerij in Menaldum is een speciaalzaak waar we naast vers vlees en andere delicatessen ook heerlijke Griekse olijfolie verkopen.

Manolio olijfolie is al generaties lang het exclusieve product van de familie Manolis. Dit brengen ze samen met andere Griekse families op de markt.

Olijvenboom


Waar staan de olijfbomen?

De olijfbomen staan in olijfgaarden die in de heuvels langs de kust onder Olympia liggen. Het milde zeeklimaat in deze streek maakt het een ideaal gebied om olijven te telen.

De olijven zijn afkomstig van twee soorten olijfbomen. De meest voorkomende is de Korineiki. De andere olijfboom is de Psioloa. De combinatie van de Koroneiki en de Psiolia olijven geeft de heerlijke frisse smaak van Manolio extra vergine olijfolie.Olijf boom vlakbij de Middellandse zee.

Van olijf tot olijfolie

Iedere olijfboom krijgt van 15 juli tot 1 augustus 20 liter water. Op de olijfgaarden van Manolio wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en groeien er tussen de olijfbomen geen andere gewassen.

Als de olijven hun optimale rijpheid in december hebben bereikt worden deze geplukt. Dit is een heel ambachtelijk proces waarbij de rijpe olijven heel voorzichtig met kleine stokjes van de bomen worden getikt. De takken worden na het plukken gesnoeid. Op die manier krijgen de kleinere olijven die aan de andere takken hangen de ruimte om zich te ontwikkelen. De olijven worden nadat deze verzameld zijn nog dezelfde dag naar de perserij gebracht. Waarna ze na het persen direct worden afgevuld.

 Ook voor salades is Manolio olijfolie prima geschikt!Ook voor salades is Manolio olijfolie prima geschikt!

De voordelen van Manolio olijfolie

  • Kleinschalige familieproductie
  • Eigen olijfgaarden
  • Ambachtelijk geproduceerd zonder bestrijdingsmiddel
  • Absoluut 100% eerste persing
  • Super voor dressings en salades
  • Heerlijk om in te bakken
  • Cholesterolvrij

Houdt u van lekker eten?
Dan mag deze olie in uw keuken niet ontbreken.