Greatebuorren 43
9036 ME Menaldum
Telefoon (0518) 45 12 71
Telefax (0518) 45 17 89
info@slagerijvansmeden.nl
Aanmelden voor nieuwsbrief | RSS | Sitemap
Folder week 25
geplaatst op: 19-06-2017
Folder Slagerij van Smeden Menaam 
Barbecuefolder 2017
BBQfoldervoor.png 

Barbecue tips

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Barbecueën is heel erg leuk en hartstikke lekker. Maar omtrent de voedselveiligheid en de veiligheid van de omstanders kan niet genoeg geschreven worden.

Daarom hebben wij enkele handige tips voor u samengevat.
Aan de rechterkant vind u tevens een folder van het voedingscentrum over veilig barbecueën en veilig eten.

De barbecue tips:


1. Zet de barbecue op een stevige ondergrond.
2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan en wacht rustig af.
3. Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue/houtskool/aanmaakblokjes. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het in de barbecue verspreid worden.
4. Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste temperatuur bereikt om het vlees optimaal te grillen.
5. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees malser.
6. Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
7. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; dit ontrekt vocht, dat het bruin worden moeilijker maakt.
8. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen het gaat dan later vanzelf los. Is het vlees toch aangebrand? Snij de verbrande randjes eraf, ze zijn namelijk niet gezond.
9. Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
10. Werkt u met een elektrische barbecue, leg dan het snoer stevig vast op de grond en pas op met regen.
11. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst. Bij voorkeur uit de volle zon.

Het team van Slagerij van Smeden wenst u een smakelijke barbecue.
Meer informatie over veilig barbecueën.









Veilig eten